.

Scurt istoric

2020

In iunie 2020 se acorda marca certificarii de catre CIT-IRECSON, privind implementarea SMIn (Sistemul de Management al Inovarii) Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara ,,Horia Hulubei’’ in domeniul: cercetare-dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie - Cod CAEN 7219, in conformitate cu cerintele standardului: SR 13572 : 2016. Certificatul emis este inregistrat sub nr: CIT/13/1/23.06.2020.

2018

Extinderea participarii la evenimente internationale in special legate de cooperarea in zona Europei Centrale si de Sud Est si zona Balcanilor de Vest prin participarea inclusiv ca speakeri la conferintele JRC-TT in Bulgaria, Serbia, Croatia.

2017

CTTM se inscrie activ in proiecte de cooperare atat in echipa de management (GAMMA+ “Creşterea competitivităţii prin inovare şi imbunătăţirea proceselor de fabricaţie cu iradieri gamma tehnologice”) cat si coordonator din partea IFIN-HH in pateneriat (Strategie și metode pentru stimularea promovării rezultatelor activității de cercetare și noi instrumente pentru dezvoltarea pieței CDI” – Plan sectorial MCI)

2016

CTTM organizeaza primul simpozion HEPTech in Romania manifestare adresata tinerilor cercetatori menita sa dezvolte capacitatile antreprenoriale, cunostintele in domeniul proprietatii intelectuale, tehnicilor de negociere, crearea si prezentarea unui plan de afaceri. Manifestarea care a avut loc in periaoda 19-25 iunie a atras un numar de 19 tineri doctoranzi sau masteranzi din intreaga Europa si a fost mentionata si in numarul din 12 august 2016 al CERN Courier.

2015

IFIN-HH CTTM a lansat o nouă iniţiativă: crearea “Măgurele Science Park”, un mare Parc ştiinţific şi Technologic din apropierea viitorului sediu ELI-NP, folosind ELI-NP ca punct focal şi piatra de temelie pentru viitorul parc. Acest lucru a fost îmbrăţişat imediat de Consiliul Judeţean Ilfov, Primaria orașului Măgurele, conducerea executiva a Magurele High Tech Cluster, constituindu-se un comitet de initiativa care a primit sprijinul Ministerului Educaţiei şi Ministerului Energiei, IMM-uri şi mediul de afaceri.

2013

In noiembrie 2013, ca urmare a unei iniţiative a CTTM începuta cu un an înainte, a fost inregistrata o nouă entitate numarand peste 30 IMM-uri cu activitate in domeniul activitatea de cercetarii ştiinţifice, fabricare industriala, IT etc.: Magurele High Tech Cluster (MHTC). Această entitate are acum peste 85 de membri.

2012

In ianuarie 2012 CTTM a fost acreditat de catre Agentia Nationala pentru cercetare stiintifica din cadrul Ministerului Educatiei. În iunie 2012 un reprezentant al CTTM a fost numit ca reprezentant de tara în cadrul ENET, reţeaua CERN de Oficii de Transfer de Tehnologie a statelor membre pentru diseminarea aplicatiilor/patentelor CERN. În noiembrie 2012 CTTM a organizat primul eveniment CERN-HEPTech in Bucuresti in domeniul transferului de tehnologie, al drepturilor de proprietate intelectuală şi licitatiilor de achizitii ale CERN. Acesti pasi majori au transformat IFIN-HH într-un reprezentant activ al Romaniei, poziţionand tara noastra la egalitate cu ceilalte state membre în cadrul CERN, oferind atât posibilitatea de a adera la cele mai noi experimente ştiinţifice la LHC pe o arie larga de proiecte de cooperare cat şi o modalitate de a valorifica mai bine contribuţia financiara a României prin procedurile de achizitii CERN.

2011

La început activitatea de transfer de tehnologie a fost efectuata în cadrul IFIN-HH impreuna cu alte sarcini conexe (cum ar fi difuzarea de informaţii, relaţii publice) prin Departamentul de Bibliotecă. La mijlocul-2011 Centrul pentru Transfer de tehnologie şi Marketing (CTTM) a fost stabilit în mod independent. În decembrie 2011, ca urmare a apreciatei initiative a CERN de transferare a rezultatelor de cercetare ştiinţifică şi cunoştinţelor prin departamentul său de KT, IFIN-HH s-au alăturat HEPTech, reţea CERN pentru transfer tehnologic in domeniul particulelor de inalta energie.

Participare proactiva in diferite organizatii si retele intene si international ca: