.

Pentru industrie

CTTM, ├«n general, urmareste s─â breveteze acele tehnologii care vor facilita si a atrage investi┼úii din partea unor partenerii comerciali interesati in continuarea cercet─ârii ┼či dezvoltarea comercial─â a tehnologiei.

Constituirea procesului de infiintare a unui Spin off sau sprijinire Start-Up inovativ

CTTM este dedicat unor eforturi antreprenoriale ca parte din misiunea sa de a aduce tehnologia pe pia┼ú─â ├«n folosul societ─â┼úii. Decizia de a lua ├«n considerare infiintarea unui unui start-up inovativ va fi luata dup─â ce inventatorul(ii) ┼či ofi┼úerul de licen┼úiere CTTM fac o evaluare ini┼úial─â a tehnologiei pentru evaluarea tehnic─â a inven┼úiei. Dac─â se ia decizia de a stabili spin off sau de a sprijini un start-up inovativ, se va forma un grup consultativ format din exper┼úi ├«n domeniul tehnologiei/piatei, exper┼úi in afaceri, antreprenori ┼či potentiali investitori cu scopul de a preg─âti studiul de fezabilitate si a se ocupa cu probleme de proprietate intelectual─â. ├Än cele din urm─â IFIN-HH va decide nivelul de participarea a sa la noua companie.

Colaborare în participaţiune

CTTM intr─â ├«ntr-o varietate de rela┼úii cu ├«ntreprinderile si companiile private. Aceste rela┼úii pot include acorduri de cercetare, licen┼úiere brevete proprietare ┼či lucr─âri, activit─â┼úi educa┼úionale ┼či materiale, pre-incubare sau incubare servicii pentru companii curs de formare si start-up-uri. C├óteva exemple de colaborare ale IFIN-HH cooperare cu companii/institutii din industrie, s─ân─âtate publica, administra┼úie, ap─ârare ┼či cultura pot fi g─âsite aici

Serviciile prestate pentru industrie

Seminariile organizate intre industrie si mediul academic sunt foarte importante ca mijloc pentru a promova poten┼úialul mare de servicii capabil de a fi oferit industriei. Personalul CTTM este angrenat ├«n construirea unei largi baze de date a beneficiarilor poten┼úiali, precum ┼či in diseminarea de prospecte informa┼úii relevante. O descriere complet─â a serviciilor prestate de laboratoarele acreditate ale IFIN-HH pentru industrie :


O men┼úiune special─â ar trebui s─â fi f─âcuta despre Facilitatea de iradiere IRASM care ofer─â o gam─â larg─â de servicii adresate diferitelor aplicatii cum ar fi: dispozitive medicale, materii prime si finite, produse alimentare, cosmetice, ambalaje farmaceutice, piese pentru industria auto, elemente apar╚Ťin├ónd patrimoniului cultural etc.

Sponsorizarea de cercetare de la IFIN-HH

Participarea industriei la programe de cercetare ┼či dezvoltare ale IFIN-HH este foarte apreciata si ├«ncurajat─â. CTTM joac─â un rol important ├«n identificarea de partenerii din domeniu pentru a sponsoriza cercetarea noastr─â. Acest lucru devine cu atat mai important cu cat noi infrastructuri de cercetare sunt infiintate.

CTTM ca leg─âtur─â ├«ntre Oficiul de Transfer de Tehnologie Organiza┼úia European─â pentru Cercetare Nuclear─â (CERN TTO) ┼či industria rom├óneasc─â

  • Colaborari CDI
  • Servicii si consultanta
  • Spin-off-uri
  • Licen┼úiere

IFIN-HH CTTM a fost desemnat de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare sa ac┼úioneze ca un liant ├«ntre Oficiul de Transfer de Tehnologie al CERN ┼či industria noastr─â intern─â ├«n a┼ča-numita retea ENET (pe re┼úeaua de TTOs din Statele membre CERN). Ast─âzi expertiza tehnic─â a CERN ┼či cele mai inovative tehnologii sunt disponibile ├«n scopuri ┼čtiin┼úifice ┼či comerciale printr-o varietate de oportunit─â┼úi de transfer de tehnologie

Cum putem g─âsi un brevet CERN disponibil pentru acordarea de licen┼úe ┼či ├«n ce condi┼úii?

  • Aici sunt cele mai multe dintre tehnologiile disponibile pentru licen┼úiere ┼či/sau colabor─âri de cercetare cu industria sau Institute
  • CERN Easy Access IP este o nou─â oportunitate pentru a beneficia de proprietate intelectuala de la CERN. Schema presupune a face unele de tehnologii CERN disponibile gratuit fara redevente, fiind destinat doar pentru partenerii care le pot dezvolta cel mai bine ├«n beneficiul economiei ┼či societ─â┼úii.

Pentru orice informaţii cu privire la utilizarea tehnologiilor CERN disponibile vă rugăm să contactaţi CTTM.